20,000 orang hadir rumah terbuka Shafie Apdal

KOTA KINABALU, 17 Jun -- Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan isteri Datin Seri Shuryani Shuaib melayan orang ramai yang hadir pada Rumah Terbuka Hari Raya Ketua Menteri Sabah di perkarangan bangunan Menara Tun Mustafah hari ini. Kira-kira 20,000 tetamu hadir pada majlis tersebut. --fotoBERNAMA (2018) HAK CIPTA TERPELIHARA

KOTA KINABALU, 17 Jun (Bernama) — Kira-kira 20,000 orang mengunjungi majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Jemaah Kabinet Sabah di sini hari ini.

Majlis rumah terbuka bermula 10 pagi hingga 1 tengah hari itu menghidangkan pelbagai juadah menarik, termasuk sate, ketupat, lemang dan rendang.

Bercakap kepada pemberita selepas majlis itu, Ketua Menteri Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata kehadiran ramai tetamu pada majlis itu, yang diadakan di perkarangan Menara Tun Mustapha (Yayasan Sabah), Likas dekat sini memperlihatkan semangat perpaduan dalam kalangan rakyat berbilang kaum dan agama.

“Kehadiran ramai tetamu dari seluruh daerah di Sabah memperlihatkan bukan sahaja datang untuk menyambut hari raya Aidilfitri, tetapi ia menunjukkan sokongan mereka kepada kerajaan baharu negeri Sabah.

“Oleh itu kami harap semua rakyat di peringkat akar umbi dapat bersama-sama untuk terus memajukan Sabah ..dengan adanya penyatuan semua rakyat dan kerajaan?usaha kami untuk membangunkan Sabah akan dapat dicapai,” katanya.

Turut hadir Yang Dipertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin dan isteri, Toh Puan Norlidah R M Jasni.

Hadir sama adalah Timbalan-timbalan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Panglima Wilfred Madius Tangau, Datuk Jaujan Sambakong dan Christina Liew serta beberapa menteri Kabinet negeri.

BERNAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *